Tiho v ozadju koraka svoje korake
Žan Majer je eden tistih nogometašev, ki delujejo nekako v tišini, ozadju. Kljub temu je prišel do reprezentance, v letošnjem letu pa do velikega prestopa v ruski Rostov.

več

Jezus je pot, Tavares pa Bog
Čeprav njegov tek nikoli ni bil lahkoten, njegova pozicija na terenu nikoli dalj časa fiksno definirana, njegova leta pa vedno zarotniški misterij, je Tavares v desetih letih nastopanja dejansko težko ponovljiv vrhunec prve lige Slovenije.

več

Slovenski Ribéry opozarja nase v Belgiji
Slovenci nimamo veliko učinkovitih napadalcev. Zato moramo biti pozorni na vsakega, ki zabija. Nicolasu Rajselu to uspeva že nekaj let v Belgiji.

več

Goli so mu pomembnejši od trikov
Alen Ploj je eden mnogih, ki jim ni uspel preboj v člansko ekipo Maribora, četudi so tistih nekaj občasnih priložnosti znali izkoristiti. Zdaj svojo vrednost dokazuje v tujini.

več

Kariero mu je zagnala babica
Javier Grbec je še en argentinski Slovenec, ki v zadnji sezoni igra v 2. argentinski ligi. V Slovenijo je prišel s pomočjo babice. Razkril nam je še več zanimivosti iz svojega življenja.

več

Kam po preboju v reprezentanco?
Jure Balkovec se je, po uspešnem kaljenju, končno uveljavil v Domžalah. V letošnji sezoni mu je to uspelo v velikem slogu. V reprezentanco ga je povabil Katanec, okoli njega smukajo tudi večji klubi.

več

Želi si eno sezono zaupanja
Filip Valenčič je v mlajših selekcijah bil reden reprezentant. Pri tranzicijski Olimpiji ga trenerji niso imeli v prvem planu, zato je moral po dodaten zalet v tujino. Nazadnje je igal na Finskem.

več

Fiki še ni rekel zadnje
Zelo uspešen napadalec Ivan Firer, ki je pred dvema letoma zabeležil tudi reprezentančni nastop, se je v zadnjem letu malce izgubil z našega radarja. Sam pravi, da ga čaka še nekaj let igranja nogometa.

več

6 novembrskih golov v Argentini
Zabiti šest golov v eni od najbolj nogometnih držav - Argentini - ni kar tako. In če to zapovrh uspe še Slovencu, je to vzgib za pogovor z njim. Andres Vombergar, špica za Katanca.

več

Sanjsko leto 2016
Miha Mevlja je prav gotovo tisti slovenski nogometaš, ki je v letu 2016 najbolj napredoval. Preko dolge poti je prišel do Lige prvakov in tudi do gola za reprezentanco.

več